Nöjespark!

Dreamworldspär namnet på parken som just nu är vårat hem sen ett par dagar tillbaka! Bokstavligt, sover på deras gigantiska parkering. En rätt häftigkänsla att kolla ut på kvällen och ha tusentals tomma parkeringsplatser helt för en själv, väcker racingtankarna. de är ett vattenland så det är 2 parker på samma ställe också kan man säga. Bergochdalbanor på ena stället och stora vattenrutchkanor på andra stället.
Fanns dessutom ett litet zoo i parken, med lite allt möjligt. Bland annat dessa härliga bengaliska tigrar! Mäktig syn att se dessa stora djur så nära och med människor dessutom.
Här brottas en av skötarna med en av de yngre tigrarna.
 
Inga som helst grejer för att skydda sig Hade parkskötarna. 
Entrén 
loopar
Forsränning
The tower of terror. Frittfall på 2 av sidorna och Bergochdalbana på andra sidan. Man skjuts iväg i en vagn genom ett långt rör sittandes baklänges och åker sedan rakt upp i tornet på bilden, och när farten tar slut faller man tillbaka hela vägen fast då "sittandes åt rätt håll".
Barnshower
Vattenlandet. Notera den gigantiska tratten som var en av vattenattraktionerna!
Känguru, lataste djuret i världen?
Bilar på räls. Gick i ca 2 km/h. Om man stampade på gasen gång på gång kunde man bli utkastad. Man fick köra försiktigt med andra ord för att inte "åka ut/av"
Känguru, lataste djuret i världen?
 
 
Detta är sättet vi firar varlborg! Blir ytterligare en dag i parken imorgon sen blir det att åka vidare mot nya äventyr!
 
/david
 

Hur vi lever?

 
Många har frågat och varit nyfikna på hur vi lever, hur lagar vi mat, tvättar osv så tänkte jag ska visa litegranna så ni får en inblick av det därhemma.
 
här är iallafall vanen vi lever i. Bakluckan öppnas så kommer man åt köksgrejer, tandborstar och andra grejer man behöver.
 
Såhär lagar vi mat. Ett portabelt gasolkök som laddas med gasolburkar.
 
Detta är våra utrymmen. Mest en säng, lite förvaring under sängen för kläder. Läsken på trappsteget blir "kall" under natten, så har man lite flyt får man sig en kall läsk till frukost. Annars dricker vi som den är. Dvs 20-25 grader varm. Ser kanske mysigt ut men tänk er detta lilla utrymme för två personer varje dag jämt. Är ganska litet att leva på 3-4 kvadrat, speciellt om vädret är taskigt då man inte vill gå utanför bilen.
 
Detta är framsätet. Rymmer 3 personer. Motorn sitter under passagerarsätet, vilket betyder att det snabbt blir väldigt varmt i vanen. I början när vi hade så varma nätter var vi tvungna att stanna bilen 3 timmar innan vi tänkt sova enbart och lufta motorn enbart för att vi inte skulle bli grillade av all lagrad värme från motorn.
 
våran dunk med vatten. Rymmer 10 liter. Denna ska räcka ett par dagar till dricksvatten, diska, matlagning viss hygien osv. Det sätter sina begränsningar, har vi ej tillgång till mer vatten går det inte att varken tvätta eller duscha då det kräver för mycket vatten. Så man får passa på, ser man en vattenkran får man lov att fylla på dunken. vissa har ifrågasattit oss när vi sagt att det är svårt att leva ett normalt liv, man kan tex inte ens ta en löptur pga av det helt enkelt inte funkar när man inte kan tvätta sig. Inte värt att bli svettig helt enkelt. Vi får lov att bli tjocka pga utebliven mortion helt enkelt.
 
våran vad man skulle kunna kalla matförvaring. Utan tillgång på kyl så blir det att fylla med 70% pasta och resten alla produkter man kan finna i butik som inte kräver kylskåp. Ris, konserver, tomatsås, soppa osv. Inge kött med andra ord. Frysväskan i bakgrunden är mer eller mindre värdelös då vi tillgång på kylklampar så väskan är lika varm som resten av bilen. Dock funkar den som temporär lösning, ibland köper vi grejer för att kunna laga taccos etc samma dag, och det håller kylvarorna att vara i kylboxen.
 
 
sammanfattningsvis är att vi fått tumma på allt vad bekvämligheter heter. Jag själv längtar ofta ganska mycket hem till bekvämligheten i Sverige. Att kunna äta ordentlig mat med kött igen, kunna njuta av kall läsk direkt från kylen, att kunna gå på toa när jag själv känner för det och inte "passa på" när man är på McDonalds, matäffären eller andra ställen som har en toalett att erbjuda
Jag själv har dragit slutsatsen att när denna resa är över kommer något av följande att gälla för mig:
Antingen kommer jag inte har några som helst problem med att campa i tält, husvagn eller annat överhuvudtaget.
Eller så kommer denna utmaning på andra sidan jordklotet resultera i att jag aldrig nånsin vill ha något som helst med camping att göra i framtiden. :-) 
 
 
Dock så finns det många häftiga saker med att leva "on the edge" hela tiden såsom vi gör! Tex hur häftigt är det inte att ena dagen vakna upp och upptäcka att man har utsikt flera kilometer högt uppe på ett berg. Eller kunna kolla på gubbar som leker med sina radiostyrda flygplan medans man äter pannkakor till frukost när vi parkerat intill ett flygfält. Varför inte som häromdagen då vi lagade taccos i en park, fick vara åskådare när ett par gifte sig och vi fick vittna deras äkenskapsord! Eller som just nu, när jag tittar ut och har utsikt över nöjesparken Dreamworld med berg och dalbanor och vattenrutchkanor som väntar på att vi ska komma och ta en åktur :-)
 
//david

Flygmuseum

Idag se jag på Australiens största flygplansmuseum. För 12 dollar inträde fick man se otroligt mycket spännande. En hel hangar fullproppad med renoverade flygplan som museumet tagit emot och gjort fina igen. En annan hangar var fylld med lite småplock, massa små modellbyggsatser, stora modeller som förklarade hur tex flygmotorer funka. Eller kanoner plockade från bombflyg och "svarta lådan" som flygplan har för att dokumentera alla utförda handlingar och ljudinspelning ifall planet skulle störta, fast, som egentligen inte är svart! Kort sagt, väldigt mycket intressant, precis den här sortens museum jag letat efter!

Flygplansmuseum, bildtext kmr senare


Senaste från Instagram

 
Lite bilder åt folket! Från min instrgram @josefineforfan :)
(saknar världes bästa lilla man hemma, min finaste fina älsklingsOzzy)
/Josefine

Marknad

Idag var vi på marknad, Australiens största marknad tydligen! Varje onsdag pcj lördag är det denna marknad så vi har väntat i denna stad sen i söndags för att kolla in den. vart lite smått besviken för det se mest skit, samma sorts skit  dessutom i alla stånd. Då är salamarknaden mer intressant även om den inte är fullt lila stor till ytan! Men det blev några fynd iallafall, en handmålad tavla jag kan hänga mina nycklar på hemma! Och en dvdfilm som vi ska kolla på någon kväll när vi vill Lyxa till det. 
 
Nu sitter vi i gallerian i staden Noosa. Har lånat deras duschar och nu lånar vi deras ström och äter kakor innan dom stänger. Eventuellt fortsätter vi vår resa söderut senare imorgon, torsdag.

Back on roads again

Mekanikern kom och efter 10 minuters jobb var bilen fixad. det var en cylinder till kopplingen som hade gått sönder. Den har läckt tidigare, men har inte vart större problem än att vi fyllt på mer vätska då och då. Men nu så är den bytt och förhoppningsvis slipper vi även läckageproblemet. Nåväl 170 dollar senare så är vi på vägarna igen! 

Mekaniker

Har nu ringt runt som en tok både Josefine och jag och det såg mörkt ut ett tag. Ett företag ville ha 230 dollar bara för att komma ut till oss och erbjuda att bogsera oss till en verkstad som i sin tur kunde hjälpa oss. En annan mekaniker hade inte tid att titta på bilen förns på fredag, idag är det tisdag... tillslut fick jag tag på en man som lyssnade på min beskrivning av fel, lät mej vänta 10 minuter och sen återkom och gav beskedet "jag har fått tag på eran del till bilen, jag kommer kl 1 (om 3 timmar) ch det kostar 160 dollar". Vilken otrolig lättnad! oxh sådan service. Nu håller vi bara tummarna på att han kan fixa bilen medans vi väntar på att klockan blir 1.
 

Mardröm

Vaknade upp imorse efter att parkerat natten i ett villaområde, bestämde att åka så fort som möjligt för att äta frukost någonstans. Sätter oss i bilen och trycker ner kopplingen. Inget händer. Finns Inge motstånd eller tryck i pedalen alls, bara vickar framoch tillbaka... Så nu kommer vi varken fram eller bak, går ej att lägga i växel... Så nu vettefan!

Oljebyte

Dags för oljebyte och service! Dyrt att ta in på verkstad så vart att göra det själv på en lämplig ficka med asfalt. Det var ingen lätt match när både filter och oljeplugg satt som kung och fosterland, men man tar vad man har. En grov kabelsladd lindad några varv om filtret fick agera filteravdragare och ett långt stålrör fick kompensera verktygssatsens lilla mejsel som hävarm. En petflaska blir snart en superb tratt, en en gammal oljedunk blir ett perfekt oljetråg! Kreativitet kan komma väl till nytta. Frågan är nu vad man ska lägga pengarna vi sparade på att inte ta in på verkstad. 25kg mer nudlar kanske? Eller en fin måltid ute? Återstår att se.
 


Nytt internet

Har tillbringat senaste dagarna med att ringa runt till australiensk support för att ta reda på hur vi ska lösa det med vårat internet. Ingen tycks fatta nånting i dessa telebutiker och supporten säger olika och de började tillochmed att bråka med varandra om vem som hade rätt i butiken. Ungefär. Men nu har vi i alla fall köpt en modemsticka till datan och stoppat i mitt simkort så jag kan använda telefonens surf till att blogga internet osv. En halvtimme i telefon med en australiensk tjej om prata i räcerfart o talade om hur jag skulle programera om inställningarna och woialla. Skönt med internet!

Nytt internet

HA det funkar


Delfiner Tin Can bay

idag var vi ner till hamnen i Tin Can Bay och såg en vild delfin som hade simmat in i viken. Det var en gubbe i grannstaden en timme bort som hade tipsat oss om att åka hit då delfinerna brukar simma in i viken och vara "tama" sa han. Mycket riktigt, en delfin simmade in i viken och som vanligt vill Australiens lokala företag krama ur så mycket pengar som möjligt så för att få mata delfinen var vi tvungna att betala 5 dollar MEN absolut inte nudda delfinen när han skulle ta maten. Så vad vi egentligen betalade för var att flytta en fisk från en burk till vattnet i viken där delfinen kunde äta fisken. Smått överdrivet, men ungefär så. Det var iallafall häftigt att få se en vild delfin så pass nära och det är ju inte varje dag man får "mata" en delfin?! Han passade även på att styla för oss med att hoppa och plaska med stjärten och "prata". Riktigt häftigt. 

 
 

Lady musgrave

David slängde upp en (liten) del av alla bilder som vi tog ute på barriärrevet här om dagen.
Det va jag som pront ville ut och snorkla en gång till eftersom jag inte var helt nöjd med snorklingen uppe i cairns. Och herregud vad mycket bättre snorkling det var ute vid lady musgrave!!!! Revet var hur stort som helst och låg max en halvmeter under ytan, helt sjukt vad fint det va! Vi såg massor med fiskar, bläckfiskar, musslor, sjöstjärnor och ÄNTLIGEN SKÖLDPADDOR!! Sooooom jag längtat och tjatat om dessa underbara djur.
Det var David som hittade på dom, när jag hörde att han ropade "Josefine, sköldpaddor!" så trodde jag att jag skulle drunkna haha. Simmade snabbare än vad jag skulle gjort om en haj jagat mig tror jag! Det har varit min dröm ett bra tag nu att få simma med havssköldpaddor osv, så det här var ju liksom mitt livs chans.
Hur som haver, simmade dit som en pörskans galning och flöt sedan ovanför dom och väntade på att dom tänkte komma upp till ytan (dom låg på ett rev och vilade ca 4-5 meter under ytan). Så började i alla fall en tillslut att se sig omkring och började simma uppåt!! Jag och en annan tjej vart helt nippriga (vi var dom enda envisa nog att stanna kvar ovanför dom) så simmade vi efter den och den brydde sig ju inte ett skit om oss, vi skulle ha kunnat simma runt bredvid den hela dagen haha.
Dom hade sagt till oss på båten att inte röra fiskarna eller sköldpaddorna men inte fan tänkte jag låta bli att göra det när jag simmade en knapp decimeter ifrån dom! Så jag sträckte ut handen och fick ta på både skal, bakfenor (?) och huvud!!!! Dog. Bästa dagen i Australien hittills!

För övrigt så fick vi en helt okej lunchbuffe på båten, färsk frukt och jätteräkor bland annat. Så hade dom en båt där man fick gå ner och sitta på "undervåningen" medans dom körde runt revet (bilden på mig med slickat hår och sexigt cyklopavtryck i hela ansiktet). Men det kändes ju helt bortkastat efter att ha simmat omkring helt fritt bara centimeter från revet minuterna innan. Det ingick i priset i alla fall och allt som är "gratis" är ju gott sägs det!

(Så till alla er som befinner er i bundaberg-områdena ÅK UT TILL LADY MUSGRAVE)

Det va lite kort om den dagen, vi uppdaterar lite mera så fort vi kan :-)
Puss och kram på våra nära och kära!

/Josefine


Lady musgrave great barrier reef

Bildbombar först innan text i
fall det ej går

Picture VS reality

Picture VS reality


Museum Childers

Problem med internet gör att vi inte kan lägga ut alla bilder på bloggen än, men det kommer! Här kommer ett snabbt inlägg från mobilen från ett litet museum i Childers med MASSA gamla saker, från världskrig och annat!

https://cdn2.cdnme.se/4033638/6-3/pic_51709da3e087c30d404118d0.jpg">https://cdn1.cdnme.se/4033638/6-3/pic_51709da3e087c30d404118d0.jpg" class="image">

https://cdn1.cdnme.se/4033638/6-3/pic_51709e619606ee16f4af7576.jpg">https://cdn3.cdnme.se/4033638/6-3/pic_51709e619606ee16f4af7576.jpg" class="image">

https://cdn3.cdnme.se/4033638/6-3/pic_51709e639606ee16a87a956b.jpg">https://cdn2.cdnme.se/4033638/6-3/pic_51709e639606ee16a87a956b.jpg" class="image">

https://cdn3.cdnme.se/4033638/6-3/pic_51709f199606ee168679a8f4.jpg" class="image">

https://cdn1.cdnme.se/4033638/6-3/pic_51709f4d9606ee16be8d14f4.jpg" class="image">


Krokodilfarm

Det var ett tag sen nu sist vi la upp lite bilder och blogga men nu kommer ett gäng! Det har hänt en del de senaste dagarna, vädret har blivit bättre och från regn och storm så har nu solen hittat hit och det gör väldigt mycket. Vi kan vara ute och laga mat nu.

Vi har bland annat varit på en krokodilfarm. Det var väldigt häftigt, de födde upp saltvattenskrokodiler och gjorde alt möjligt på dem. Kött, läder, ben. Allt gick till vara verkade som, och vilka priser! En stor krokodiltand kostade 600 dollar i deras shop. Gångar det med 7 så får ni fram kostnaden... Och ett litet skelettkranie kostade 10000kr+.. De sa något om att de hade 3000 krokodiler på farmen så man kan ju ana vilka summor i vinst de får..

Vi fick vara med när de matade krokodilerna med kyckling samtidigt som vi fick en undervisning om djuren. Till att börja med reagerade man snabbt på hur stora djuren är. De är verkligen mäktiga. Och med deras läte, ryt eller vad man nu säger gjorde det ännu mäktigare. Vi fick vara så pass nära att allt vi hade emellan oss och krokodilerna var ett vanligt stålnät som man kan ha Runt trädgårdar för att inte hundar etc ska smita. Och dessa spärrade de in 5-600 kg krokodiler med. Får hoppas krokodilerna trivs för vill de smita kan de nog smita
Tänker jag haha.

De var endast saltvattenskrokodiler de födde upp, alltså de farliga krokodilerna. De hade även 2 sötvattenskrokodiler i en liten fiskdamm mest för besökarnas skull. Sötvattens krokodiler är inte farliga för människan. Inte de minsta påstod uppfödaren, men jag undrar jag, de hade rätt stora gaddar de med så jag undviker nog för säkerhetsskull... Sötvattenskrokodilen är lång ch väldigt smal i nosen. Ska lägga upp
Nån bild på
De med.

Här kommer lite randombilder från krokodilfarmen på krokodiler, ett roligt e-mail, bild på en dinosarie i jämförelse med dagens krokodil-tavla och min krokodilkebab jag åt efter rundturen!

/david


Skitväder2

Sitter och planerar lite vad vi ska hitta på dom kommande dagarna, men det är skitsvårt och inte det minsta kul eftersom vi har oändligt med spöregn och världens orkanvindar över oss dygnet runt. Det har hållit på i en vecka och kommer fortsätta minst en vecka till. Tack vare det här vädret från helvetet har vi inte kunna åka ut till varken magnetic island, withsunday-öarna eller great keppel island. Så jag känner mig skapligt besviken och less på Australien just nu. Jävla pissväder. Varför, VARFÖR, komma precis just jävla nu för? Förbannat onödigt kan jag tycka.
Trodde att bilen skulle blåsa bort några gånger inatt dessutom, vaknade mer än en gång av att bilen ruskade så att ljusslingan vi har for åt alla håll och slog emot väggen. Inte kuuuul. Men vi har i alla fall fått sova ostört några nätter nu, inga uppkäftiga securitystroppar som kommer och slänger käft mitt i nätterna.

Jag får be känsliga läsare om ursäkt för mitt ovårdade språk, men det är extra svårt att vara fin i kanten när flera barriärrevsutflykter blir förstörda på grund av storm.

Nu blire noodles! Puss på er

/Josefine


Elektronik

Ovädret fortsätter, regnskurar till och från och extrem blåst vill jag kalla det. Det är så man känner hur vanen gungar i blåsten. Vi har parkerat vid havet så det bidrar till att det tar i antar jag.
När vädret är så tråkigt blir dagarna snabbt långtråkiga. Dagens största uppgift var att handla mat och fylla upp lagret på pasta som vi äter 3 av 4 måltider. Billigt, var gott en gång i tiden och behöver inget kylskåp.

Ett annat problem Josefine och jag haft är våra adaptrar som gör att vi kan ladda svenska grejer i australienska uttag gått sönder. De sprakar och blixtrar på insidan och bildar små svarta brännmärken! Så jag tillbringade lite av dagen inne i vanen med att tillverka min egen hemgjorda "adapter" av grejer/verktyg jag kunde hitta i bilen. Resultatet vart bra!


Dåligt väder!

Usch, som rubriken säger, det har varit nästan konstant regn och rusk nu i över en vecka. Minns inte när man behövde använda solkrämen sist! Och för första gången kan jag faktiskt säga att det varit "kallt" här i Australien. Och med kallt menar jag att man övervägt att ta på ett plagg till!
Vädret gör allt så tråkigt, det regnar och stormar så hårt om nätterna att det blir svårt att sova, och på dagarna sitter man mest inne i vanen och trycker för det inte finns så mycket att Göra. Det gör att det blir lite mil avverkade längs kusten istället, nu befinner vi oss 5-6 mil söder om staden Sarina där vi fixade lite ärenden ett par dagar.
Nästa stad som kan kallas stad och inte en håla med 4 hus och en mack och dit har vi nog en eller två dagars åkande kvar. Där vi står just nu är faktiskt första stället under hela våran resa här i Australien där man FÅR kampa
Lagligt! Endast en natt, men Gud så glada vi vart när
Vi läste "camping permitted" på skylten intill! Så här stannar vi över natten och åker vidare tidigt imorgon bitti är tanken.
/david


Akrobatik-flyg

Vi har nu varit i Airlie Beach i nästan en vecka, och en grej jag reagerade på redan första dagen jag kom hit var det gula flygplanet som åkte omkring över staden och gjorde loopar och störtdyk med ett långt vit sträck efter som om han "målade" himlen. Redan då bestämde jag mig. "Det där ska jag Göra".
Sagt och gjort, igår var vi till flygfältet och jag fick åka mitt flygplan!
Det fanns 2 olika turer med akrobatik, en lugnare "thriller seeker" med lite loopar och en maxad "adrenalie seeker" som bjöd på allt, loopar, skruvar, störtdyk, stallnigar osv.

Det började lite oseriöst och jag trode jag skulle dö, för när jag betalat så tog han mig/oss ut till planet och sa bara åt mej att hoppa i och akta att trampa på vingen. Jag fick sitta i hålet? längst fram, precis framför motorn. Väl däri ser jag alla instrument, kompasser, mätare spakar knappar osv. Då säger han åt mej att dra upp fötterna lite för det sitter pedaler lite längre in sär jag har benen! Så jag drar upp dom samtidigt som jag börjar fundera vad jag gett mej in på. Han ger mej en lädermössa och pilotglasögon så jag ser ut som en riktig 30tals flygare. Just ja, själva flygplanet är en dubbeldäckare från 1931, så den har mer än 80 år på nacken..! Sen när det är dags för start (allt gick väldigt snabbt, betala-sätt i flygplan-på med mössa-starta plan-åka mot landningsbanan-skita i att ta hela satsen så han gör en U-sväng och drar full gas mot himmelen- och upp i luften), så får han mecka lite för att få igång planet. Han snurrar och snurrar på propellern med handkraft, drar lite i spakarna där jag sitter, snurrar lite till, rattar på nå mer spakar. Till slut starta planet och vi beger oss mot landningsbanan på en asfalterad väg bredvid banan. Helt utan förvarning så svänger han om 90 grader rakt ut på gräset mellan banorna, studsar över diket ocker full gas ut mot riktiga startbanan! Och med tanke på att planet var gammalt och inte hade nå moderniteter nånstans med vajrar till vingar och grejer som rörde sig i mitt lilla bås vart jag än kolla så vart man lite skeptiskt.

Men upp kom vi! Och det var häftigt, det gick inte fort och vi flög precis över träd och berg i början, hade inget tak på flygplanet så det gjorde intrycket ännu coolare. Vi steg och steg på
Väg till staden och sen började han med en loop utan förvarning, på en gång tröcks man djupt ner i sätet och det vart helt svart för ögona för även blodet trycktes bort från huvet! Men det gick bättre sen. Han gjorde lite grejer sen började han stiga en stund igen upp över molnen sen sa han "alright are you ready for the real stuff then" och strax därefter drar han planet rakt upp mot himmelen och stänger av motorn så vi börjar falla bakåt! Följt efter det kommer massa loopar spinns och stannande av motorn och startar igen om och om igen. Så håller det på tills vi är på så pass låg höjd att jag kan se folket på båtar och gator i staden och då åker vi tillbaka och det är över! Eller nästan, landningen kvar och den var lika spännande som starten så att säga, trode vi skulle dö när han verkade få sladd på banan haha men jag överlevde. Något skakis kliver jag ut planet, och kan säga att det var en mycket häftig upplevelse! :-D

/david


Apr. 07, 2013


så jävla duktiga

HEJ hemskt mycket hej!

Idag runt två-tiden tog vi in på en camping här i Airlie Beach, trodde inte vi skulle göra det i första taget men jag är nå så fruuuktansvärt glad för att vi gjorde det! Men ta betalt det kan dom jävlarna. $30 för oss två på en plats utan ström. Vi har tillgång till kök, DUSCH (!!!!) och toaletter, som för den delen är jättefräscha! Sa till David att jag skull va borta en kvart när jag skulle duscha, men jag tror nästan jag va borta närmare en halvtimme haha.. efter att ha duschat under kranar med kallvatten som sitter cirkus en halvmeter över mark så kändes detta som att duscha hemma hos konungen själv! Död åt backpackerbudgeten vissa dagar.

Hur som haver, sen vi checkade in här har vi:
- städat bilen
- tvättat lakan
- tvättat kläder
- tvättat mig (lortgris)
- tvättat bilen
- handlat
- lagat tacos!
- ätit tacos
- bäddat bilen (svåraste jag gjort)
- vikt tvätt
och..... ah, nej jag tror att det va det! Pappa skrattade i telefon när jag berättade att vi var för snåla för att tvätta i tvättmaskinen ($3 = ca 20kr) så vi tvättade i en hink och i en kastrull, heja heja! Men nu kommer då våra kläder lukta gott igen, och ren bil har vi med!
Här på campingen har dom ett fågelbord och det är tillåtet att mata papegojorna som flyger ikring så det kryllar av kakaduor (storleken större) och andra små färgglada busar. Jag TROR (vet) att jag hörde en papegoja säga "do you want some piiiiiieeeeee...." när jag gick och fyllde våra vattenflaskor haha! Det va den där gälla papegojrösten och jag såg inte en människa i närheten så det måste varit så!! Men David tror inte på mig... :(

Airlie Beach är en asmysig liten stad hur som helst, har redan varit här i 3 dagar och 2 nätter, och vi kommer nog bli kvar några dagar till! Jag vill åka ut till Withsunday-öarna och ha en ligga-på-stranden-hela-dagen-och-pressa-och-hoppas-på-hudfärgsförändring-som-inte-går-i-skalan-grisrosa-dag. Nåt som jag längtat efter sen vi kom men som jag känt att det inte funnits tid till, dessutom har jag inte hittat den perfekta stranden.. vill ju såklart snorkla också, det är ju en självklarhet! Och hälsa på mina älskade små nussisar, havssköldpaddorna <3

Nej nu har jag skrivit på tok för mycket. Vem orkar läsa allt det här ordentligt liksom.. Skulle jag lagt upp en bild så skulle ni bara kollat på den, och struntat i texten, så ni får ingen bild av mig. HA! (David kanske lägger upp nåt sen om ni har tur...)

Puss och kraaaaam! :-)
/Josefine

BILDBOMB

 
36 bilder rakt av ba! Vissa kan va repriser och andra kan va såna som David redan lagt ut liknande, men det får ni leva med. :-D
 
/Josefine

Lite mer randombilder från våra äventyr

Har internet i ett par minuter till så försöker slänga upp några bilder till  i panik!
 
/david

BILDBOMB!

Har lite internet i några minuter så ska slänga upp lite bilder, dessa är från HQ Aquarium i Townville. Kortfattat så är det världens största akvarium med korallrev. Det fanns tunnlar som man kunde "gå i" akvariumet, riktigt häftigt!
 
/david