Hur vi lever?

 
Många har frågat och varit nyfikna på hur vi lever, hur lagar vi mat, tvättar osv så tänkte jag ska visa litegranna så ni får en inblick av det därhemma.
 
här är iallafall vanen vi lever i. Bakluckan öppnas så kommer man åt köksgrejer, tandborstar och andra grejer man behöver.
 
Såhär lagar vi mat. Ett portabelt gasolkök som laddas med gasolburkar.
 
Detta är våra utrymmen. Mest en säng, lite förvaring under sängen för kläder. Läsken på trappsteget blir "kall" under natten, så har man lite flyt får man sig en kall läsk till frukost. Annars dricker vi som den är. Dvs 20-25 grader varm. Ser kanske mysigt ut men tänk er detta lilla utrymme för två personer varje dag jämt. Är ganska litet att leva på 3-4 kvadrat, speciellt om vädret är taskigt då man inte vill gå utanför bilen.
 
Detta är framsätet. Rymmer 3 personer. Motorn sitter under passagerarsätet, vilket betyder att det snabbt blir väldigt varmt i vanen. I början när vi hade så varma nätter var vi tvungna att stanna bilen 3 timmar innan vi tänkt sova enbart och lufta motorn enbart för att vi inte skulle bli grillade av all lagrad värme från motorn.
 
våran dunk med vatten. Rymmer 10 liter. Denna ska räcka ett par dagar till dricksvatten, diska, matlagning viss hygien osv. Det sätter sina begränsningar, har vi ej tillgång till mer vatten går det inte att varken tvätta eller duscha då det kräver för mycket vatten. Så man får passa på, ser man en vattenkran får man lov att fylla på dunken. vissa har ifrågasattit oss när vi sagt att det är svårt att leva ett normalt liv, man kan tex inte ens ta en löptur pga av det helt enkelt inte funkar när man inte kan tvätta sig. Inte värt att bli svettig helt enkelt. Vi får lov att bli tjocka pga utebliven mortion helt enkelt.
 
våran vad man skulle kunna kalla matförvaring. Utan tillgång på kyl så blir det att fylla med 70% pasta och resten alla produkter man kan finna i butik som inte kräver kylskåp. Ris, konserver, tomatsås, soppa osv. Inge kött med andra ord. Frysväskan i bakgrunden är mer eller mindre värdelös då vi tillgång på kylklampar så väskan är lika varm som resten av bilen. Dock funkar den som temporär lösning, ibland köper vi grejer för att kunna laga taccos etc samma dag, och det håller kylvarorna att vara i kylboxen.
 
 
sammanfattningsvis är att vi fått tumma på allt vad bekvämligheter heter. Jag själv längtar ofta ganska mycket hem till bekvämligheten i Sverige. Att kunna äta ordentlig mat med kött igen, kunna njuta av kall läsk direkt från kylen, att kunna gå på toa när jag själv känner för det och inte "passa på" när man är på McDonalds, matäffären eller andra ställen som har en toalett att erbjuda
Jag själv har dragit slutsatsen att när denna resa är över kommer något av följande att gälla för mig:
Antingen kommer jag inte har några som helst problem med att campa i tält, husvagn eller annat överhuvudtaget.
Eller så kommer denna utmaning på andra sidan jordklotet resultera i att jag aldrig nånsin vill ha något som helst med camping att göra i framtiden. :-) 
 
 
Dock så finns det många häftiga saker med att leva "on the edge" hela tiden såsom vi gör! Tex hur häftigt är det inte att ena dagen vakna upp och upptäcka att man har utsikt flera kilometer högt uppe på ett berg. Eller kunna kolla på gubbar som leker med sina radiostyrda flygplan medans man äter pannkakor till frukost när vi parkerat intill ett flygfält. Varför inte som häromdagen då vi lagade taccos i en park, fick vara åskådare när ett par gifte sig och vi fick vittna deras äkenskapsord! Eller som just nu, när jag tittar ut och har utsikt över nöjesparken Dreamworld med berg och dalbanor och vattenrutchkanor som väntar på att vi ska komma och ta en åktur :-)
 
//david

Kommentarer
Madde Johansson säger:

Det var kul att äntligen få förstå hur ni lever!! Men jag är mer orolig att det inte kommer finnas nått kvar av er när ni kommer hem än att ni ska ha blivit feta!!! Ta hand om er, saknar er!!! Kram från Johan och Madde!!

2013-04-29 | 05:44:01
Leffe säger:

När ni har klarat detta vad finns det då som ni inte klarar, ;-)
Får det gå ett tag så glöms det tråkiga och kvar finns bara en massa roliga minnen.

2013-04-29 | 15:47:03
Anonym säger:

Vad mysigt det ser ut enda med sängen och dom runda lamporna eller vad det är c: men kan förstå att det är lite jobbigt att leva länge när det är lite trångt... Du har det ju lite lättare som kille att kunna kissa nästan vart du vill till skillnad från Josefine ;)

2013-04-29 | 22:26:51
Fia säger:

Vad mysigt det ser ut enda med sängen och dom runda lamporna eller vad det är c: men kan förstå att det är lite jobbigt att leva länge när det är lite trångt... Du har det ju lite lättare som kille att kunna kissa nästan vart du vill till skillnad från Josefine ;)

2013-04-29 | 22:27:35

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback