Mors dag

Idag säger vi grattis på mors dag till våra fina mammor!
Ni ska veta att vi älskar och saknar er jättemycket <3


Ljusare tillvaro

Vi köpte tidigare en billig skrivbordslampa så att man då, dom få tillfällena hittar ett eluttag får lite ljus i mörkret som faller mellan 5-6 på kvällarna. Såhär mysigt var det länge sen vi hade!
 
/david
 

Äckliga Duschar

Vi såg en mack som erbjöd duschar idag, har testat på det förut och det brukar vara helt okej. Men inte idag. Duschen var mer som ett förråd, inställda stolar, lerigt golv, inga draperier. Vägarna var trasiga och det låg en död råtta på golvet, alternativt en massa mänskligt hår och hudavfall, vet inte vilket som vore värst. Nåväl. En gnutta renare vart man kanske efter duschingen. Jag duscha i skor för att slippa värsta leran på golvet.
 
Fuck this shit
/david
 

Veteranmuseum

Idag när vi var ute och åkte såg vi en skyllt som det stod "motormuseum" på. Vi svängde in och kollade vad det var, beslöt oss att gå in och ta oss en tur runt. det var massa veteranbilar, och även lite annat som har med åldern att göra, såsom cyklar, telefonkiosk, och annat kul.
rätt häftigt!
 
 
Fjädringsdäck
Cykel med kardanaxeldrivning kanske vore nått? Slipper hoppande kedjor
Klassikern 
retrogrejer
Trampbilar
Daimler, påminner om Jaguar enligt mig
Skitfränt bil, bubbla fast inte i bubblaform! Pratar om volkswagen typ 3!
Den klassiska bubblan typ 1 utanför museet 
 
 
Aston Martins modell som James Bond hade enligt skylten 
Notera storleken!
En liten Morris, den hade hål i stötfångaren så man kunde stoppa in vev, ocj veva igång den, coolt!
 

Wööö

Idag känns som en asbra dag. Det är jättefint väder och äntligen riktig värme igen! Vi har gjort ett nytt system för matpengar och saker som vi köper med "delad vårdnad", har fyndat en ny kudde (3 av de 4 kuddar vi har i bilen är som min kramkudde fast ÄNNU VÄRRE, ni som varit mitt sovsällslap eller är familj vet jag jag menar...) och en skrivbordslampa som vi ska nypa fast i våran lilla halvvägg i bakluckan! På senaste tiden har vi ju haft sån tur med att hitta ställen med el, så vi tänkte att "vafan, varför inte?" $10 hit och dit är väl inget att hetsa upp sig för egentligen. Så nu kan vi förhoppningsvis bringa lite ljus i våra mörka höstkvällar framöver!

Vaknade däremot med en pörskans ryggvärk från helvetet, men det gick över när jag gick ut och rörde lite på mig. Måste va våran brutalt tunna madrass... Saknar min säng.
Hittade finaste lilla parken att parkera på över natten dessutom, jättefina höstträd och en stor dam/liten sjö där det simmade omkring miniänder, "vanliga" änder, ett par pelikaner och nån konstig fågel som såg ut lite som en ninjahöna (smal och allert liksom, ni fattar..). Så hade vi sällskap av 2 flockar olika papegojor, nåt som liknar vita kakaduor fast med jäääättefula trötta ögon och ett par av mina favoriter; dom grå-rosa med alldeles runt fluffigt huvud! Blir så töntig varje gång jag ser dom, haha... Dom rosa flyger dessutom ALLTID i par, man ser aldrig nån ensam! Eller jo, jag såg en flög ensam bakom "flocken" i morse men den skrek och flaxa på för glatta livet för att komma ikapp dom andra, stackarn.

Nu ska vi åka och leta på ett ställe att laga pastasallad i solen och eventuellt ett ställe att parka på för inatt!
/Josefine


Blue mountains part 1

Här kommer lite bilder från våra dagar i blue mountains!  ibland undrade man hur det kunde vara "lagligt/godkänt" att gå längs vandringsvägarna. Här har klippkanten åtmindstånde staket men det var flera ställen staket inte fanns längs alla snubbliga stigar med stup ett par meter från kanterna!
"The three sisters"
Var något om att urfolket för länge sedan, hade de funnits 3 systrar som gillade samma man i någon annan by och sen vart de förstenade av någon... Hängde inte riktigt med, meen dessa är iaf de kändaste märket här!
Vägar längs berget. Här i en urholkning i berget. Blött kladdigt och halt, o coolt 
Handmålning från någon gammal stenåldersmäbniska längs bergväggen kanske?? Eller busigt klotter.lite häftigt iallafall
Man får gå så nära alla farliga stup och saker, ett par meter längre bort är vattenfallet som är väldigt högt!

Lämnat kusten

Vi har bestämt oss för att åka inåt landet istället för längs kusten sista biten till Melbourne. ganska omgående när man kommer en bit från kusten börjar "Australien som man föreställt sig" dyka upp. klimatet är mycket torrare och "öknigare". Lite savannkänsla kan man beskriva det som. Får och kossor ser man i tusentals och vissa går som våra renar hemma i Sverige, löst utan stängsel. Endast ett fåtal meter från 110 vägen vi åker nu ser man dem står!
 
Det är mycket roligare att åka i outbacken, betydligt finare vägar och trafiken är relativt lugn, än så länge. 
 
 
 
 

Höst

Hej, det är lite dåligt med uppdateringarna men det beror lite på att vi har så lite surf så bilder från blue mountains får vänta. Eventuellt kanske vi hittar nått mcfonalds att sno internet på så vi kan lägga ut bilderna. Vi lever iallafall, dock med små marginal. Det har på en vecka blivit en stor förändring i värme här nere! Jag har nog skrivit det tidigare men då skriver jag det igen. Förra veckan sov vi endast i underkläder och täcke, på dagarna hade vi shorts och T-shirt och var även tvungna att använda AC:n då och då när solen låg på! Idag, samt de senaste dagarna sover vi i fulla ställ. Josefine har 3 tröjor, täcke samt filt. Jag själv använder långkallingar följt av jeans, strumpor, extra tröja samt min skinnjacka när vi går ut om
Dagarna. AC:n är utbytt mot bilens värme (trodde knappt att de skulle finnas värme som val på
Australienska bilar innan jag kom hit!). 
 
Så med andra ord, det är skitkallt. Väderprognosen säger att det är
Strax över nollan på nätterna ock ska även övergå till morgonfrost om några dagar. Men vi överlever! Vi har siktet på Melbourne och där är
Det lite varmare, men vi smygkollade även lite på temperaturerna i Darwin på andra sidan kontinenten och där är det 25 grader natt och 30+ dagtid! Så man blir ju lite
Sugen att bränna dit på en gång ;d
 
Dock så tar det lite tid, även om vi avverkar ca 15-20 mil om
Dagen dom dagar vi flyttar på oss så har vi fortfarande 100 mil
Kvar till Melbourne och därifrån 300 mil till Darwin uppskattningsvis!
 
Australen är stort, man börjar inse det :) kan meddela att vi har hittills kört över 500 mil i landet med våran van.
 
Hösten är kommen
//david

Blue mountains

Vi är nu i blue mountains som är
Strax väster om Sydney, det märks att vi är högt uppe då det blivit riktigt kallt. Det har tillochmed blivit höst, på ena stället var allt grönt som det brukar, 2 timmar senare kommer vi fram hit ch det är alldeles gult och rött på träden. Vissa träd är tillochmed helt nakna och det ligger högar av bruna löv på backen. Det trode jag inte att jag skulle få se faktiskt, här ska det ju va sommar året om! Men så är inte fallet. Har nu fått plocka fram både strumpor och jeansen för första gången under vår resa. Inatt kom tillochmed långkallingarna fram, VISSTE
att dessa skulle komma till
Användning för eller senare! 
 
Naturen oxh landskapet är otroligt fint och bilder kommer senare när dem överförda och förminskade. Idag ska vi eventuellt åka linbana över bergen och Dalarna så får
Se hur det blir!
 
/david
 

Whaaaat

Så fick vi höst, helt plötsligt! Ena staden va grön och fin men när vi kom till nästa fanns det inga löv kvar för alla va gula och låg på backen haha.
Sprungit runt på blue mountains halva dan och sett så otrooooooligt fina utsikter! Lyckades även hitta till en idrottshall eller nåt där vi fick duscha för $3.50 styck, så nu ligger vi bak i bilen hela och rena för första gången på dryga 5 dygn! Ja, man vänjer sig tyvärr vid att vara vidrig och ha så lortigt hår att det knappt går att borsta ut, behöva dränka sig i parfym och deo varje morron för att inte skrämma slag på folk med... Odören. Okej riktigt så illa luktar vi väl inte, men fyfan va skitig man blir! Gnuggade mig i pannan i morse och fick sånadär smutskorvar till och med där, annars får man såna alltid på armarna och låren osv. Inte så najs tyvärr. Men sånt får man på köpet när man bestämmer sig för att backpacka! Så skyll oss själva.
Nu är jag trött så nu ska jag nog powernapa om inget spännande händer! (Galna kakaduor flyger utanför så önska mig lycka till)
/Josefine


Motorcykelmuseum

eftre at vi kommit ut på
vägarna igen såg vi en skyllt som det stod motorcykelmuseum på, så dit åkte vi! Ett riktigt stort sådant var det dessutom, var så matcher saker att titta på så man vart helt snurrig. Viste inte vart man skulle kolla. Här är lite bilder från spektaklet
//david
Hastighetsmätare samt givare av kugghjulsmodell!
Detta ska vara en replika av världens första fordon med bensinmotor. En cykel med stÖdhjul, en motor med 0.5 hk som fick den att rusa fram i 12 km/h!
Måmga cyklar var det. Över 700 sa dem.
likkista som vagn??
Efter branden. Notera "klumparna" på golvet somr fälgen som smält!
Före branden.
Tungt utrustad goldwing, stereo redan på denna tid!
Ett par lite annorlunda cyklar 
Kollar man noga kan man se vad detta är. "Turn right into..." En tidig vägvisare! Man skruvade på en ratt så skruvades de färdigskrivna färdanvingarna fram

Harleydavidsson 
Gammal båtmotor
modeler
 
En gammal hd

Skills

Du skulle se mig nu mamma!
Sitter i bilen och har gjort mjölkmakaroner och EGNA köttbullar. Vilka färdigheter!

/Josefine


On the roads again

Lite hjälp av far hemma i Sverige så är vi nu ute på vägarna igen! Förhoppningsvis håller remmen ett tag till.

Motorhaveri

Bilen är sönder. Igen. När vi låg på motorvägen hörde vi ett pipande ljud. Det var våran 230 voltsomvandlare som varnade för strömmen till ciggutaget där dej får sin el börja bli låg. Kollar ner på instrumentbrädan och får se att generatorlampan samt bromssystemlampan lyser. Iochmed att det är så ljust om dagarna när solen är framme är det nästan omöjligt att se om varningslampor tänds under körning. 
 
Vi svängde av så fort vi kunde på en avfartsväg och slet upp motorrummet och ser generatorremmen har hoppat och vridit sig 180 grader. Tur i oturen ändå, remmen sitter kvar dinglandes på ett ställe,inget annat verkar skadat som skulle kunna slitats sönder av en flaxande rem! Så just nu vväntar vi på att motorn ska svalna så jag kan se om det är möjligt för mig att sätta tillbaka remmen. Min erfarenhet av alla gånger jag bytt remmar på gräsklipparaggregat är att de brukar vara dryga som få att få på plats så vi får väl se hur det går. Just nu har vi iallafall ingen laddström, ingen fläktkylning och ingen bromsservo som funkar.
 
man blir bra less på bilar, så som jag anstränger mig för att ta hand om våran bil, kollar oljor, smörjer, servar, pch likt förbannat ska skiten inte hålla! usch för bilar. Bästa vore att ha en skitgammal bil som inte har så mycket som kan gå sönder om ni frågar mej. 

Fort

Idag besökte vi ett gammalt fängelse för krigsfångar från krig Tidigare binder 18-19hundratalet. 
 
 


South west rocks

Häjhäj!

I Uppsala ligger bästa vän och opererar bort blindtarmen nu, känns lite tufft att va på andra sidan jorden och inte kunna stötta... Vet ju hur jävligt det är. Men som jag sa till henne, hellre nu när hon är på plats på akuten än om hon skulle råka befinna sig i Thailand eller nån annan stans på resa. Det kommer gå bra i alla fall, läkarna kan ju sin sak!

Hur som haver så sov vi på en rastplats efter motorvägen inatt. Jag har sovit som ett as på grund av täppt näsa, torr hals, högljudda lastbilar och galande vildtuppar.
Idag ska vi i alla fall åka till ett gammalt fängelse i south west rocks! SPÄNNANDEEEEE!
Sen ska vi fortsätta jobba oss neråt Apollo bay, Melbourne och great ocean road.
(David sa precis att han nyss skrivit han med, så i så fall vart det väl kanske lite upprepning nu..)
/Josefine


Veteranbil

Just nu ångrar jag lite att jag befinner mej 1545 mil hemifrån då jag hittat en supercool bil i Sala av alla ställen i Sverige! Hade jag vart hemma hade jag slagit till direkt, en 50 år gammal 2taktare måste vara bland de coolaste man kan ha att renovera upp och ut och åka på vägarna! Pratar om gamla Saab 96!
 
 

Sköldis!

Det vart en ny liten tatuering förresten!
En havssköldpadda på vristen. Lite större än jag först hade tänkt mig men jag är nöjd ändå! Tjejen som gjorde den va jätteschysst och fick tid att klämma in mig på en gång så jag slapp vänta.
Men fyfaaaaaaaan vad ont det gjorde! Hon började med huvudet och det kändes betydligt mer än mina andra två på en gång, sen när hon började komma neråt fotknölen och hälen så trodde jag nästan att jag skulle sparka till henne haha! Men jag bet ihop och höll masken, man vill ju inte verka klen heller.

Slänger med en bild såklart på hur den vart, lite sårskorpor och skit på köpet!
/Josefine


Söndagslyx

Idag lagar vi taccos till middag!!
 
 

Jultid

För varje dag som går blir det mörkare allt tidigare på dygnet. Kollar jag ut genom dörren är det totalt kolsvart ute, och klockan har inte ens passerat 17:55. Så dagarna blir väldigt korta, speciellt om man är lite morgontrött... Vanligtvis får vi hel enkelt finna oss i det, mörkret, med så när som en ficklampa till hjälp som mest! Men idag har vi för första gången på förra veckor unnat oss en camping, vi har varma duschar och eeeeel! Så nu kan vi slösa batteri på telefon/dator allt vi bara orkar! Hittade dessutom en färgglad julgransbelysning med tomtens renar på, som drivs av 230 volt som förra bilägarna lämnat kvar då vi köpte den. Se så mysigt, då har vi lite ljus denna kväll dessutom!
/david
 

Byron Bay

Jaaaaaag är käääääär i denna lilla stad!

Efter bara ett par timmar så kände jag att jag aldrig vill åka härifrån. Jag vet inte riktigt vad det är, men allt känns bara så himla perfekt här! Det är som en liten hippiestad nästan, fullt av fina och glada människor, roliga affärer med extremt mycket plock och färgglada kläder, väskor, smycken, hårgrejer, solbrillor, surfingbrädor, mera smycken, skor, mat, prydnadssaker och massor mera. Skulle som sagt kunna stanna här jämt.

Vi va ut och åt på restaurang igår dessutom, sååååå fruktansvärt gott (tack bästa, bästa moder och fader). Åt så jag höll på att storkna, tror nästan att jag fortfarande är mätt haha!
Idag tänker jag springa i lite fler affärer, vart så hyper igår av allt som fanns att titta på att jag glömde bort att köpa nåt.. En pungväska ska jag ha, letat flera veckor nu (typ en lång tygpåse som man bara hänger över axeln)! Har inte hittat den perfekta än men om fröken kräsen ska fortsätta på det här viset så lär jag aldrig få tag i nån. Dessutom så ska jag försöka tatuera mig idag, eftersom jag inte har det exakta "motivet" så får vi se hur det går, men håll tummarna fö mä gott folk!

Puss och kram från världens bästa Byron Bay!
/Josefine


Brisbane

Sitter på tåget påväg "hem" (till bilen i coomera) från brisbane city. Är himla besviken på stan faktiskt, det enda jag har fått med mig hem är en tröja och två iPhoneskal och jag har sprungit i hur många klädaffärer som helst!! Skitstad. Får satsa på shopping i Melbourne istället eller nåt.
Vi försökte leta på en restaurang att äta på också men vi hittade ingen kul och kände oss inte riktigt sugna heller, så det blev hemfärd istället. Nu ska vi väl sätta oss och planera vart vi ska åka i morrn, det har vi ingen aning om just nu så det ska bli spännande att se vad vi hittar på! Nåt värt lär det ju finnas efter vägen.

Hade i alla fall en skitbra morgon i morse! Var fullt med kakaduor och andra papegojor utanför bilen när jag vakna så jag hoppa ur med kameran och efter kom David med hamburgarbröd som vi satt och matade dom med, så himla söta :D

Nu ska jag försöka hålla mig vaken resten av vägen till coomera, blir nog jobbigt!
Puss och kram
/Josefine