Näste nybörjare!

Idag är alltså dagen då min bloggoskuld också tas. Det här ska ju bli intressant.

David visade mig precis hur hela det här funkar & jag vart så nyfiken så jag blev tvungen att prova! Han sitter för tillfället och grejar med min data som jag köpte inför resan eftersom att jag är förståndshandikappad när det kommer till teknik... haha.

Där dog inspirationen, så jag tackar för mig med det här jättespännande inlägget!
(jag blir nog ingen hejjare på det här..)

/Josefine

En och en halv månad kvar

Australien närmar sig och det är mindre än 1½ månad kvar till avfärd. Fortfarande många saker som behövs fixas innan vi åker men det blir allt mindre och mindre grejer. Vi var in till uppsala och fixade varsin ordentlig backpackerryggsäck, En lundhags V8 75 liters till mej och en likadan fast 60 listers åt Josefine. Det är i dessa ryggsäckar vi ska ha allt vi äger under den närmsta tiden så det känns lite konstigt när man är van med att ha saker typ... överallt? Har även beställt hem en daypack från addnature.com som jag kan rekomendera, gratis frakt och är det fel är det bara att skicka tillbaka väskan/saken man köpt, och gratis det med! Lite andra saker som är kvar att fixa innan avfärd är ställa av bilen, motorcykeln, fixa ett fräscht nytt bankkort (drygt om kortet skulle bli utslitet och paja där nere), ny bankdosa, beställa reseförsäkring etc etc! Har dessutom gjort en ordentlig packlista så man inte glömmer nått innan man sticker till flygplatsen och tar farväl av Sverige.
 
För varje dag som går är det en dag närmare Australien! Ganska logiskt jag vet
/david

Hur man bloggar

Jag vet inte riktigt hur det går till när man bloggar, jag är inte så insatt i det men tanken är ju att folk där hemma ska kunna se lite hur vi har det och vad vi gör på andra sidan jorden så en blogg är väl som jag förstått det ett ganska bra sätt för att visa och dela med oss till er därhemma, så jag blir med andra ord (david) så illa tvungen att göra ett försök och "öva" lite innan det är dags för avfärd. Idag (inatt) har Emmy tjatat ordentligt att vi MÅSte blogga så hon kan få ett sug att också åka till andra sidan jorden och hälsa på oss så jag gör ett försök nu! Det är drygt en och en halv månad kvar till avresedagen till Australien (26e Februari) så har ägnat kvällen/natten åt att kolla runt lite på andra bloggar och guider om backpackinglivet i Australien och fått lite insperation. Dessutom har jag lyckats ändra bakgrund på bloggen samt göra en ny "header" (?) helt alldeles själv. Kan vara värt att tilläga att jag inte har några kunskaper om varken bloggskripting eller fotoredigering så jag känner mig stolt. Viss hjäp fick jag via Emmy över facebook-chatten dock.
 
Imorgon (senare idag) blir det att åka med Josefine till Uppsala för att handla lite reseprylar såsom en ordentlig backpacker-ryggsäck, adapters och annat smått inför resan. På kvällen blir det bio, den nya Tom Cruise filmen nånting så det ska bli kul.
 
Antar att första "riktiga" inlägget är klart nu! känner mig stolt. Nästa steg blir att lära sig ladda in bilder här, men det får bli en annan gång
/David

första inlägg test

hej

Välkommen till min nya blogg!

Mitt första inlägg.