Saker som är annorlunda i Australien

 
Under våra dagar här i Australien är det vissa saker som är så konsiga/annorlunda. Såna självklara saker som dörrhandtag?! Här kan man inte trycka ner handdagen, faktu
 
m är att det inte finns handtag överhuvudtaget, här är det snarare dörrknoppar på alla dörrar med en liten knapp i mitten som man låser dörren med. Vill man låsa dörren till vårat rum när man ska gå ut måste man alltså trycka in knappen på insidan av dörren och sen stänga, precis som på dörren på en gammal bil utan centrallås. Nyckeln kan endast användas till att låsa upp/öppna dörren. Mycket konstigt.

En annan grej är att ALLA gräsmattor är så otroligt fina och gröna, och jag kan inte förstå hur det kommer sig då Sveriges gräsmattor blir grillade såfort solen ligger på. Dessutom klipper alla sina mattor golfbolls-green-kort. Nästan snaggade. När man kollar närmare på gräset ser det annorlunda ut, inte strån som i Sverige utan mera som blad.  Mycket konstigt.
 

Sen några grejer som jag reagerat på är att många stora butik/affärskedjor bytt namn. MC Donalds heter fortfarande MCdonalds, men Burger King heter "Hungry Jacks" (???), GB-glass heter typ.. Street/Stream eller något liknande. Dessutom verkar det som att man inte har salt/peppar/ketchup?! på hamburgarmenyerna på Burger King/mc Donalds. Friterade stripps överhuvudtaget verkar lite mer ovanligt här än hemma. Har inte hittat en kebabtallrik med pommes nånstans än.  
 
Hushållsost verkar inte finnas i butikerna.
 
 
 
Det säljs färdigfryst is i påsar i butikerna.
 
 
Du kan åka bergochdalbana för en dollar i shoppinggallerian.
 
 
 
 
 
 Foppatofflorna finns i många konstiga utföranden.
 
 
Alla läskflaskor/burkar är större än i Sverige. En 33cl burk som man kan köpa i en vanlig läskatomat tex är på 37.5cl, en halvliters läsk-petflaska är på 600ml, stora petcolaflaskor i butikerna är jätteknubbiga och rymmer 2 liter.
 
 

Kommentarer
Lena säger:

Gräset såg inge skönt ut att ligga på. Är det mjukt? Ser mer ut som maskrosblad...

Svar: Just det där gräset är inte speciellt mjukt, mer typ.. vasst. Man går hellre på vägen än på det gräset om man säger så!
David & Josefine

2013-03-03 | 16:47:33

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback