Mount isa

Mil efter åter mil, det enda vi gör är att åka bil nu. Och den ständiga outbacken som består av...ingenting, gör det till en jobbig uppgift! Ingen mottagning mellan städerna finns det heller. Och mellan städerna är det stora avstånd..
 
idag tex, vi sov inatt (midsommarafton) i en liten håla som det fanns lite telefonmottagning, det kryllade av poliser i hålan, varav 2 stycken på cross stannade för att prata med oss. De ville att vi skulle flytta på oss så inte byns invånare (aborginer) skulle störa oss. Tydligen kunde de komma på natten och försöka sno saker osv. poliserna behövde inte be oss två gånger, vi flyttade på oss och spenderade natten utanför staden längs vägen istället. Förutom dessa 2 poliser såg vi 2-3 olika polisbilar dessutom som stannade mystiska bilar. staden/byn/hålan i sig var inte större Heby uppskattningsvis och det kändes rätt tryggt att ha poliserna där! Skitsnåla fattiga Sverige har ju inte riktigt råd med poliser, allra minst i små byar som Heby. Det kan jag däremot påstå att Australien lyckats riktigt bra med, i så gott som varenda liten håla, betydligt mindre än Heby måmga gånger så finns det alltid en polisstation. Och av alla poliser vi träffat på, som faktiskt är en del nu, har alla varit otroligt trevliga. Inte alls som hemma i Sverige där många verkar leta efter skäl att ge än en böter. Vart för inte så länge sen stoppad av en polis för rutinkontroll när jag körde bil, nervöst höll jag fram körkortet när jag rullade fram till honom, men han bara vifta bort handen och sa att han vill bara ta alkoholprov och vill inte se körkortet! En annan gång vart vi "påkomma" i en liten stad när vi parkerat vid en övergiven (så gott som) sportanläggning och dragit in kabel från lokalen in i bilen till våran lampa och dator, när polisen kom pratade han en stund för att se ch höra vilka vi var, hur lämge vi skulle stanna osv. När vi svarade bara för natten så sa han att det var okej, pluss när han såg sladden in i bilen rynkade han lite på näsan och sa "den där kanske ni borde dra ur.." Inget mer med det. Det är vad jag kallar poliser det! Som faktiskt syns, och när de syns är det inte för att leta fel man gör! Stort plus till Australien.
 
nu fastnade jag lite i polisämnet, men som sagt idag när vi vakna åt vi frukost, eller Josefine åt, jag hoppade över den. Sedan åkte vi, i närmare 7 timma. Tills vi kom till nästa stad som låg 65 mil bort. Så nu är vi i mount isa. Vi hade tänkt handla när vi kom fram (19:00) men alla livsmedelsaffärer har då redan stängt för det är en skitstad. Så vi åkte till mcdonalds pch köpte 4 mjukglassar för en krona st (Älska Australiens mcdonalds glass pris). och här står vi nu. Vi ska göra ett försök att sova på McDonalds parkering inatt och hoppas ingen ska märka oss. Imorgon följer samma visa igen, vi vaknar äter frukost ocj åker ett par trefyrafem timmar till nästa stad. Förhoppningsvis går allt brA.
 
/david
 
 
Här är vi nu (blå prick) och vi ska till cairns (Röd prick).
 
 
 

Kommentarer
Håkan säger:

Bara 12 timmar och 52 minuter kvar till Cairns...

2013-06-22 | 19:31:43

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback