Framme!

Hej mina kära vänner och familj!
 
Jag har just gjort en av dom bästa sakerna hittills i hela mitt liv. Tagit en iskall dusch och tvättat håret! Nu låter väl jag som världens äckel, men jag menar, när man har varit på resande fot påväg över halva jordklotet så är man sig inte så otroligt vacker när man kommer fram som man önskar. Ingrodd svett från två dagar tillbaka, det är väl för mysigt! Ehe.. förlåt.
 
Hur som haver så var vi ju till Disneyland i Hong Kong igår, strålande sol och inte ett enda moln på himlen! Vilken såklart resulterat i att min panna numera uppgraderat hudfärg från spöke till chili, jättefin är jaaaaag. Känner mig ungefär som.... ja, Kalles kaviar. Det gick jättebra att åka från Hong Kong också, både jag och David tycker det är GUDOMLIGT skönt att slippa det där gnälliga skrikspråket. Och alla kinakrussiduller. Överallt, till och med filmerna på flygen var automatiskt textade med kinatecken. Som såklart inte gick att välja bort... Det svåra med Hong Kong var ju att alla var så ruttna på engelska. Det är som jag sa till systra mi, "om man frågar 5 stycken om vägen och lägger ihop det lilla man förstod av det dom sa så kan man gissa sig till en lösning"!
   Här i Cairns är det sjuuuuukt varmt och jättefint väder. Det är faktiskt för varmt just nu, beror väl på att det inte är en enda liten vindpust ute. Vi satt till exempel ute på bakgården under nå träd på en bänk när vi väntade på att vårat rum skulle städas klart, och svetten i princip rann bak på ryggen utan att vi så mycket som viftade med armarna eller nåt! Andra sidan jorden är fan störd.
 
Det funkar inte att ladda upp bilder fö mä och jag är så saaaatans trött just nu så jag orkar inte kolla på det än.. lovar att försöka ta reda på hur man gör för vi vet ju att ni är nyfikna ;)
 
Pussssssssssssssssssssss /Josefine

Den långa resan mot Cairns!

Då var vi alltså påväg, dagen som jag aldrig skulle komma har kommit. Det var sorgligt att säga hejdå på flygplatsen mej så snart man kom på planet fick man så mycket annat att tänka på. Till en början var det som att allt som kunde strula, strilade för oss, började vid incheckningen på flygplatsen. Vi fick agera försökskaniner till det nya incheckningssystemet på Arlanda. Menmen, nu sitter vi på hong kongs flygplats där dom har gratis wifi och äter på McDonalds. McDonalds är inte som hemma i Sverige, allt från pasta till annat oidentiferbara menyer men inga burgare. Själva resan från Amsterdam på 12 timmar gick riktigt bra faktiskt! Lyckades sova en del av resan och servicen på flygplanet var helt otroligt. Var man hungrig så tröck man bara på en knapp eller vifta med handen så kom en flygvärdinna och fixade nudlar, godis, läsk, vad man ville. Precis som på film! Nu ska vi gå vidare och se om vi kan ta oss till disneyland och fördriva våra 14 timmar i hongkong med.
//david