Australienska bilar

Bilarna här i Australien skiljer sig lite från Sverige där vi har små bensinsnåla bilar, alternativt säkra volvo kompis och vanliga sedaner. Vad alla svenska bilar (nästan) har, vare sig det är en bränslesnål polo eller kombivolvo är att man alltid kan åka minst 5 personer i bilen, en självklarhet.

Bilarna här i Australien skiljer sig lite mot svenska bilar. Vi har än så länge bara varit i skälva staden där man borde tycka att man ska ha små smidiga och otörstiga bilar. Men så är det inte. Säkert 75% av alla bilar är STORA suv'ar, tänk en fet jeep typ. Med en stor snorkel till luftintaget så bilen ska gå
Att köra i djupt vatten med. Alternativt en fet pickup med en kofångare fet nog för att hålla för en buffel eller noshörning. Ofta ser man dessutom
Endast en person sitta denna stora bil eller pickup.

Resterade procent bilar som inte är stora och klumpiga är vanliga personbilar, sedaner. Men var australiensarna göres dessa är att skära av bilens bakre halva och göra till ett flak! Som en pickup fast utan den höga markfrigången och andra bra grejer som gör en pickup värd att ha. Och det är oftast ungdomar som sitter och kör omkring i dessa baksäteslösa bilar. De är oftast moderna, väldigt snyggt lackade och lite åt sportbilshållet. Och sen det där flaket som de kör omkring med. Alltid olastat, som om dom är rädda att förstöra lacken om dom faktiskt skulle ha grejer på det. Tänk lite som Sveriges epapojkar gör med sina gamla Volvos, fast de har däck och höbalar på flaket. Jag har frågat mig själv varje dag nu sen vi kom hit varför invånarna gör såsom dom gör, okej att man vill ha en stor fyrhjulsdriven bil om man bor ute i outbacken där det ibland inte finns asfalt på vägarna, men i staden. Och sen att kapa av bilarna så att den rymmer endast 2 personer lagligt och är så låg att den fastnar över ett fartgupp. Förstår inte vitsen..

Ett par bilder som beskriver lite vad jag pratar om. Observera den enorma grillen på pickupen som sträcker sig längst med nosen och vidare till fotsteget på bilen..

/förvirrad david


Kommentarer
Lena säger:

Jaddu, det kan man fråga sig varför det gör sådär med bilarna..det kanske knappt födds nå barn, så de bara är 2 i bilarna. Spekulation bara ;-)

2013-03-11 | 18:30:29

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback