Coober Pedy

Idag ar vi åkt dryga 50 mil rakt av! Ingen täckning efter hela vägen men precis innan solen gick ner så kom vi fram till första staden, Coober Pedy. Det här är en gruvstad eller vad man kallar det så överallt gräver dom efter opaler, och vissa hus och hostel osv ligger i grottor under marken för att det blir för varmt ovan jord på somrarna. Så sjukt!
I morrn ska vi kolla om det finns nåt tufft museum och leta på nåt underjordshus vi kan gå in i! Eller nåt. Vi ska spana runt lite om vi kan hitta nå häftigt i alla fall!
Sen börjar vi på att beta av lite mil igen, nästa stopp är uluru/ayers rock som ligger 55 mil bort. Kommer kanske inte hela vägen i morrn då, men det är dit vi ska härnäst i alla fall.

Har sett massa kadaver efter kossor och får som folk kört på längs vägen idag eftersom alla bönder har sina "stations" här med alla sina miljoner boskap. Så hemskt att se, massor med skelett ligger det överallt också. Dom sätter ju liksom inte upp nå staket för djurena utan vi åker ju tvärs igenom hage efter hage kan man väl säga.
Har sett levande kor och får också såklart! Och emusar (?), emu-fåglar alltså. Men inga dingos än så länge :( fan för dom om dom inte visar sig!

Nu ska vi äta baguette i bilen och kolla på lite film sen. I morrn har vi ingen mottagning antagligen! Buhu.
/Josefine


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback