Tillbaka på Tropic Days hostel

Det var ett tag sen jag skrev något på bloggen nu, det har vart så mycket hela tiden så har inte haft någon lust att uppdatera! En mast har gått sönder i Cairns dessutom så vi har endast internet på hostlet vilket gör det lite besvärligt dessutom. Iallafall så har vi nu efter mycket besvär fått bilen såld, tror josefine har skrivit om det tidigare. Det var väldigt massa strul tills vi väl fick den såld så det är otroligt skönt. Nu bor vi på hostel igen iallafall och det är så lyxigt med alla bekvämligheter, vi har full tillgång till ström, vi har toaletter och duschar och tillochmed ett eget kylskåp. Det är välidgt skönt att sova i en riktig säng dessutom, madrasse vi hade i bilen var inte många centimeter tjock. 
 
Vi gör inte så mycket om dagarna, vi tar det mest lugnt.  Gör sånna saker vi inte kunnat göra så mycket förut, surfar runt på internet på datorerna! Som jag längtat. Vi har även ätit ute en del, så vi kommer ifrån pastan och tonfisken, vilket är underbart då jag får kväljningar av att ens tänka på tonfisk idag numera. Igår hade hostlet vi bor på en grill kvällsbuffe med kängru, krokodil, EMU, fisk och olika sallader. Det slog vi till på och åt såklart. Dessutom har hostlet pizzakväll varje torsdag som vi dessutom villigt skrev upp oss på. Långt ifrån svensk pizza dock med tusen gånger bättre än pasta. Vi besökte även ett svenskt cafe här om dagen där de va svenskar som jobba och serverade kaffe och bulle och andra svenska varor såsom smärgåstårta, OLW chips, knäckebröd, maraboue osv. Men det är såklart svindyrt så vi håller oss tills vi kommer hem att unna oss allt sådant.
 
Tanken är att vi ska boka en resa ut till revet en sista gång men vi har haft sån otur med vädret sen vi sålde bilen, det regnar och blåser varje dag och är ganska kyligt ute, så vi lugnar oss med det. Det är lite därför vi inte gör så mycket om dagarna, så det är lite tråkigt. Det märks väldigt bra att det är vinter, även om det är ett tropiskt klimat där vi nu är i Cairns, det är inte alls lika fuktig luft och kvällarna är inte lika sköna. Men det är betydligt skönare här än när vi var i södra delarna av Australien med nästan noll-gradigt om nätterna. Av just detta så är det svårt att få platser på hostel då det är tokmycket folk här i Cairns, av skälet att det är för kallt någon annanstans att vara för turisterna. Vi hade svårt i början att förstå varför alla turister kommer nu, mitt i vintern, men det är alltså av anledningen att ingen vill vara nere i sydney mellbourne osv så det kommer istället hit. Och det låter troligt, det var precis så josefine och jag tänkte när vi var i de södra kalla delarna för någon månad sen. På grund av det är så mycket folk här just nu så har vi fått flytta runt på hostlet en del. Första natten fick vi sova på soffan tex för det fanns inte en enda sängplats ledig. Sen dess får vi bo 3-4 nätter i varje rum för att sedan flytta till något annat rum då alla rum är förbokade korsochtvär och kan inte bokas alla nätter i ett sträck. Lite fult förklarat men så är det. Så idag har vi nu för 3 nätter frammåt ett eget 3 bäddsrum med tv och kyl för oss själva, och därefter har vi ett eget budgetrum för oss själva tills de är dags att åka hem. Vilket är otroligt skönt, nu kan man slappna av utan att behöva oroa sig vart man kan sova/parkera varje natt som vi gjort senaste 4 månaderna. 
 
//david

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback